Fødevareindustrien udvikler sig og vokser kontinuerligt. Der kommer hele tiden nye produktionsapparater og intelligente løsninger som er med til at effektivisere industrien.
Selvfølgelig er en stor del af fødevareindustrien selve produktionen af fødevarerne. Men den ofte oversete del, er de mange processer og trin fødevarerne skal igennem før de kommer ud i supermarkederne.
Invester i omkostningseffektiv nedfrysning
Arbejder du med processering af fødevarer, så er du helt sikkert bekendt med at nogle fødevarer skal fryses ned hurtigst muligt. Dette er vigtigt både for at bevare fødevarens tekstur, smag og næringsværdi. En både omkostningseffektiv og hurtig metode til nedfrysning af fødevarer, er at bruge en pladefryser.
Pladefrysere bruges oftest til hurtig nedfrysning af bl.a. kød, foder, juice og fisk. En af de store fordele ved pladefrysere, udover at de hurtigt nedfryser fødevarer, er at de ikke fylder særlig meget ift. dens kapacitet. Du kan altså spare meget plads i din produktion med den rette pladefryser.
Der findes flere typer af pladefrysere, med hver deres fordele. De mest kendte to varianter er den horisontale- og den vertikale pladefryser. Dog kan du nogle steder, som hos carsoe.com også finde andre typer af pladefrysere. Her kan du også få en automatisk pladefryser. Med en automatisk pladefryser kan du optimere produktiviteten i din produktion betydeligt. Du får dermed en mere strømlinet produktion, fryseren kan indstilles efter lige netop dine behov.
Rejens rejse fra hav til tallerken
Når du får serveret en rejecocktail på en restaurant, er det nok sjældent, at du tænker på alle de mange processer, der er gået forud for din middag. Men faktisk er forarbejdning af fisk og skaldyr et kæmpe operationsapparat som de færreste kender til.
Før rejen ender på din tallerken er den sandsynligvis blevet fanget af en fabrikstawler. En fabrikstawler er et stort fiskeskib som fanger fisk med tawl og har udstyr til at forarbejde deres fangst ombord på skibet.
En tawler laver såkaldt tawlfiskeri, som er fiskeri under bevægelse. Herefter vil rejen blive forarbejdet ombord på båden. Dette kræver gennemtestede og intelligente løsninger, da man ellers kan miste rejer for en kæmpe værdi. Efter at rejen er blevet fanget, vil den skulle igennem flere processer før den ender ude i butikkerne. Rejerne bliver både skyllet, pillet, frosset ned, pakket mv., ved hjælp af det udstyr der er ombord på skibet. På den måde er rejerne altså klar til at komme direkte ud i butikkerne når skibet går i land.
No Comments, Be The First!